Spinal Dekompresyon tedavisi
Cihazın diğer traksiyon(çekme) cihazlarından önemli farklarından biri sadece hasarlı bölgeye çekme (negatif basınç) uygulamasıdır. Bu sayede hem diğer disk bölgeleri korunmuş olur, hem de omurga kaslarında spazm ve ağrı olması engellenir. Bu tedavide hasta omurlar arasındaki basıncı artmış disk mesafesi yavaş yavaş ayrılmaya zorlanır, omurlar ayrılırken disk içindeki basınç negatif bir vakum etkisi oluşana kadar yavaş yavaş düşürülür. Bu vakum etkisi fıtıklaşan diskin tekrar eski yerine geri dönmesini sağlar. Ayrıca cihaz ilgili disk bölgesine aralıklı olarak traksiyon- distraksiyon (çekme- bırakma) uygulayarak diskin beslenmesini de sağlar. Bu sayede hasarlı disk kendini daha kolay tamir eder. (Yetişkin insanlarda disklerin kendi damarları yoktur ve üst ve alt omur kemiklerinden difüzyonla beslenirler). Spinal Dekompresyon Tedavisi hasarlı dik bölgesindeki basıncı ağrısız bir şekilde azaltarak akut ve kronik bel –boyun –sırt ağrılarını güvenli bir şekilde tedavi eder.
Spinal Dekompresyon hangi hastalıklarda kullanılır?
İyi bir anamnez, fizik muayene ve mr görüntüleme sonrasında;
Bel boyun fıtıklarında,
Medikal tedaviye cevap vermeyen dejeneratif (kireçlenme) disk hastalıklarında,
Siyatik ağrısında,
Faset sendromunda,
Ameliyattan 6 ay sonra başarısız bel cerrahisi hastalarında güvenle kullanılabilir
Kimlere uygulanamaz?
Omurga kırığı, omurga tümörü, omurga enfeksiyonu, osteoporozu olan, omurgasında vida –platin olan hastalarda, hamilelerde, omurga kayması olanlarda, felçli hastalarda kullanılmaz.
Spinal Dekompresyon Tedavisi kaç seans yapılır?
Tedavi hastaya göre 15 ile 20 seans olarak planlanır. İlk seanslarda ağrı bir miktar artabilir, ama 5. seanstan sonra ağrı, kısıtlılık uyuşma gibi şikayetler giderek azalır. Hastaya daha konforlu ve aktif bir yaşam sağlar.